Bleomhof aan Zet: waar maken bewoners zich zorgen over?

In juni hebben veel bewoners uit Bloemhof ons laten weten wat zij van de wijk vinden. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen. De wijkraad wil graag met jullie hierover in gesprek. Daarom geven we hier elke week een samenvatting van een deel van het verslag.

Het volledige verslag vind je hier.

Vorige week waren de knelpunten aan de beurt. Deze week de zorgen over Bloemhof die mensen bezig houden. Welke veranderingen zien bewoners als bedreiging voor de toekomst?

Omgang met mensen verandert:

Bewoners vinden het steeds moeilijker om contact te maken met buren. Andere bewoners ergens op aanspreken leidt vaker tot ruzie waardoor problemen sneller uit de hand lopen.

Groeiende instroom van tijdelijke bewoners:

Mensen die maar kort blijven, met veel mensen in één huis. Dat zorgt regelmatig ook voor overlast.

Iets dat mooi is, is ook kwetsbaar:

Sommige plekken die mooi zijn worden zo snel weer vies of kapot gemaakt dat sommige bewoners het niet meer durven op te knappen. Denk bijvoorbeeld aan zelf beheerde tuinen of bijzonder ingerichte plekken zoals op het Ericaplein.

Dreiging van sloop:

Er zijn plannen voor sloop en nieuwbouw, maar vaak is niet duidelijk wanneer en waarom. “Is mijn woning straks aan de beurt?” vragen mensen zich af. Ook kinderen geven aan dat ze bang zijn dat vrienden of vriendinnen straks moeten verhuizen door sloop.

Herken je deze zorgen? Of wil je nog andere zorgen met ons delen?

Laat het ons weten en reageer hieronder. Volgende week bespreken we welke ideeën bewoners hebben voor een beter Bloemhof.