Wat gaat er mis in Bloemhof?

In juni hebben veel bewoners uit Bloemhof ons laten weten wat zij van de wijk vinden. Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen. De wijkraad wil graag met jullie hierover in gesprek. Daarom geven we hier elke week een samenvatting van een deel van het verslag. 

Het volledige verslag vind je hier.

Vorige week waren de kwaliteiten aan de beurt. Deze week bespreken we de knelpunten en problemen van Bloemhof: wat gaat er mis?

Kwetsbare buitenruimte:

De buitenruimte vinden bewoners heel fijn in Bloemhof, maar dan moet er wel goed voor gezorgd worden. Er wordt vaak iets kapot gemaakt, vuil wordt niet opgeruimd en er is ongedierte in de bosjes. Ook hondenpoep is een grote ergernis.

Pleinen, straten en groen:

Bijna iedereen noemt de mooie pleinen, veel groen in de straten en een groene singel.

Overlast en onrust:

Sommige plekken zijn rustig, maar er zijn ook plekken waar veel overlast is. Bewoners horen ’s nachts lawaai, bedreigende situaties of er hangen mensen rond in de brandgang achter de woningen.

Gevoel van onveiligheid:

Geweldsincidenten van het afgelopen jaar hebben indruk gemaakt en mensen voelen zich vaker onveilig. Ook kinderen ervaren dit en voelen zich minder veilig op straat.

Verkeersoverlast:

Hard rijden, snel optrekken of over de stoepen rijden. De overlast komt zowel van auto’s als van fietsers.

Parkeerstress:

Veel bewoners vinden het betaald parkeren tot elf uur helemaal niet fijn. Ook hebben bewoners het gevoel dat er niet goed geluisterd is toen dit werd besloten.

Onderhoud aan woningen:

Bewoners merken dat bepaalde woningen verloederen en zien veel gebreken aan de eigen woning.

Herken je je hierin of missen er nog knelpunten?

Laat het ons weten en reageer hieronder. Volgende week bespreken waar bewoners zich zorgen over maken voor de toekomst.